Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 122 návštěvníků)

Vynikající perníčky-ihned měkké

0.0
Vynikající perníčky-ihned měkké

Potřebné ingredience

40dkg hladké mouky,15dkg moučkového cukru,5dkg másla,2 vejce,2 lžíce medu,1 lžička jedlé sody,1 lžička mletého perníkového koření-používám od Kotányi medový perník

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme těsto,necháme v chladu odpočinout a pak vykrajujeme různé druhy-dle příležitosti.Já je peču na Vánoce i Velikonoce.Perníčky před pečením potřeme rozšlehaným vejcem(můžete je potřít až po upečení,ještě horké) a pečeme v předem vyhřáté troubě při 170st.Perníčky jsou ihned měkké!!!Uchováváme v doze,kterou uzavřeme víkem,aby neztvrdly.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jelka5 27. 11. 2012, 18:13
Evi právě jsem dodělala vaše perníčky a opravdu nemají chybu.Moooc děkuji za receptík. (clamp) (clamp) (clamp)
Mázovka 27. 11. 2012, 21:08
@jelka5 Gabčo jsem moc ráda,že chutnají (zajic)Přeji krásný nastávající advent (kolednici)
Tesi 2. 4. 2012, 22:16
Díky za receptík, tento týden vyzkouším na Velikonoce (L)
Mázovka 5. 4. 2012, 20:55
@Tesi Není vůbec zač (F)Věřím,že budou chutnat jako u nás (Y)Krásné (velikonoce8)
martíčková 3. 12. 2011, 17:12
Výbornééééééé!Mlsáme i když jsou ještě horké! :-)
Raguella 3. 12. 2011, 15:41
Milá Evčo,tak jsme dnes s dcerkou (X) upekly perníčky (pernicek) podle Vašeho receptíku a mužeme jen pochválit. (Y) S těstem šlo krásně pracovat,po upečení jsou krásně měkoučké a dobroučké. (clamp) |:o) Děkujeme za prima receptík a krásné vánoce. (andel) (banky) (vanoce) (kolednici) (F) (F) (L)
ellisabet82 29. 11. 2011, 10:48
Mockrát díky za recept (Y) (Y) (Y) dělala jsem prvně v životě a jsou výborné,jen jsem do nich ještě přidala trošku kakaa |:o) |:o) |:o) Krásný advent (andel) (andel) (andel) , http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3857721 , Eliška
Mázovka 29. 11. 2011, 16:47
@ellisabet82 :-omoc se Vám povedly (Y)Děkuji,i Vám krásný advent (jezisek)
pepana 24. 11. 2011, 20:56
Prosím Vás jak dlouho je asi pečete? Předem dííky Petra
Mázovka 26. 11. 2011, 8:45
@pepana Petruš každá trouba peče jinak,to nejde přesně říct.Dávám je do vyhřáté trouby a do zlatova. (F)
Miri0 23. 11. 2011, 20:26
já bych se jenom chtěla zeptat píšete hned měkké to je fajn a jak dlouho vydrží měkké, budu je dělat letos poprvé děkuji (F)
Mázovka 24. 11. 2011, 18:57
@Miri0 Záleží jak je budete skladovat,já je dávám do plechové dozy,nebo plastové.Jak dlouho vydrží to Vám bohužel neřeknu,protože u nás se moc dlouho neohřejou ,-)Ale peču je někdy i 3 týdny před Vánocemi a na Štědrý den jsou pořád měkké.
Miri0 30. 11. 2011, 22:01
@Mázovka jojo jde mi o to aby byli na vánoce ještě mekké, díky (F)
lase 9. 11. 2011, 7:29
Vyzkoušeno a jsou moc dobré |:o) Dnes budeme péci druhou várku :-)
Mázovka 10. 11. 2011, 21:51
@lase Taky je nestačím u nás péct ,-)Jsem ráda,že chutnají (F)
andol 12. 10. 2011, 23:56
díky za receptík (Y)
wenndyk 2. 10. 2011, 20:06
Tak jsem je taky zkusila a jsou fakt výborný. (Y) (Y) (Y)
Mázovka 4. 10. 2011, 23:54
@wenndyk Děkuji (F)
Princessx 20. 4. 2011, 8:48
tyhle dělám taky jsou výborný !!
Mázovka 20. 4. 2011, 10:39
@Princessx Souhlasím (F)
Atlaska 19. 3. 2011, 18:10
Upečeno, zadělávala jsme DP, opravdu jsou měkké , díky (Y)
Mázovka 20. 3. 2011, 12:28
@Atlaska Renčo moc děkuji a těší mně,že chutnají (L)
PAKAMAKU 30. 1. 2011, 9:09
Zkusím, díky.... (flower) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie