(recept
si oblíbilo 122 návštěvníků)
Vynikající perníčky-ihned měkké
Potřebné ingredience
40dkg hladké mouky,15dkg moučkového cukru,5dkg másla,2 vejce,2 lžíce medu,1 lžička jedlé sody,1 lžička mletého perníkového koření-používám od Kotányi medový perník
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujeme těsto,necháme v chladu odpočinout a pak vykrajujeme různé druhy-dle příležitosti.Já je peču na Vánoce i Velikonoce.Perníčky před pečením potřeme rozšlehaným vejcem(můžete je potřít až po upečení,ještě horké) a pečeme v předem vyhřáté troubě při 170st.Perníčky jsou ihned měkké!!!Uchováváme v doze,kterou uzavřeme víkem,aby neztvrdly.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jelka5
(upraveno)
27. 11. 2012, 18:13
Evi právě jsem dodělala vaše perníčky a opravdu nemají chybu.Moooc děkuji za receptík.
Mázovka
(upraveno)
27. 11. 2012, 21:08
@jelka5
Gabčo jsem moc ráda,že chutnají Přeji krásný nastávající advent
Tesi
(upraveno)
2. 4. 2012, 22:16
Díky za receptík, tento týden vyzkouším na Velikonoce
Mázovka
(upraveno)
5. 4. 2012, 20:55
@Tesi
Není vůbec zač Věřím,že budou chutnat jako u nás Krásné
martíčková
(upraveno)
3. 12. 2011, 17:12
Výbornééééééé!Mlsáme i když jsou ještě horké!
Raguella
(upraveno)
3. 12. 2011, 15:41
Milá Evčo,tak jsme dnes s dcerkou upekly perníčky podle Vašeho receptíku a mužeme jen pochválit. S těstem šlo krásně pracovat,po upečení jsou krásně měkoučké a dobroučké. Děkujeme za prima receptík a krásné vánoce.
ellisabet82
(upraveno)
29. 11. 2011, 10:48
Mockrát díky za recept dělala jsem prvně v životě a jsou výborné,jen jsem do nich ještě přidala trošku kakaa Krásný advent , http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3857721 , Eliška
Mázovka
(upraveno)
29. 11. 2011, 16:47
@ellisabet82
moc se Vám povedly Děkuji,i Vám krásný advent
pepana
(upraveno)
24. 11. 2011, 20:56
Prosím Vás jak dlouho je asi pečete? Předem dííky Petra
Mázovka
(upraveno)
26. 11. 2011, 8:45
@pepana
Petruš každá trouba peče jinak,to nejde přesně říct.Dávám je do vyhřáté trouby a do zlatova.
Miri0
(upraveno)
23. 11. 2011, 20:26
já bych se jenom chtěla zeptat píšete hned měkké to je fajn a jak dlouho vydrží měkké, budu je dělat letos poprvé děkuji
Mázovka
(upraveno)
24. 11. 2011, 18:57
@Miri0
Záleží jak je budete skladovat,já je dávám do plechové dozy,nebo plastové.Jak dlouho vydrží to Vám bohužel neřeknu,protože u nás se moc dlouho neohřejou Ale peču je někdy i 3 týdny před Vánocemi a na Štědrý den jsou pořád měkké.
Miri0
(upraveno)
30. 11. 2011, 22:01
@Mázovka
jojo jde mi o to aby byli na vánoce ještě mekké, díky
lase
(upraveno)
9. 11. 2011, 7:29
Vyzkoušeno a jsou moc dobré Dnes budeme péci druhou várku
Mázovka
(upraveno)
10. 11. 2011, 21:51
@lase
Taky je nestačím u nás péct Jsem ráda,že chutnají
andol
(upraveno)
12. 10. 2011, 23:56
díky za receptík
wenndyk
(upraveno)
2. 10. 2011, 20:06
Tak jsem je taky zkusila a jsou fakt výborný.
Mázovka
(upraveno)
4. 10. 2011, 23:54
@wenndyk
Děkuji
Princessx
(upraveno)
20. 4. 2011, 8:48
tyhle dělám taky jsou výborný !!
Mázovka
(upraveno)
20. 4. 2011, 10:39
@Princessx
Souhlasím
Atlaska
(upraveno)
19. 3. 2011, 18:10
Upečeno, zadělávala jsme DP, opravdu jsou měkké , díky
Mázovka
(upraveno)
20. 3. 2011, 12:28
@Atlaska
Renčo moc děkuji a těší mně,že chutnají
PAKAMAKU
(upraveno)
30. 1. 2011, 9:09
Zkusím, díky....